Κυριακή 6 & 13 Νοεμβρίου / 11:30 /Μουσείο Βορρέ - πτέρυγα Γιάννη Σπυρόπουλου. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚ

Τι είναι τελικά η Αφηρημένη Τέχνη;

Τα παιδιά (4-9 ετών) ανακαλύπτουν το έργο του ζωγράφου Γιάννη Σπυρόπουλου

Tα παιδιά θα πρέπει να φέρουν μαζί τους 2 αγαπημένα τους παιχνίδια.

Ο Γιάννης Σπυρόπουλος (1912-1990) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές της αφαίρεσης στην ελληνική τέχνη. Αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στις Μπιενάλε Αλεξάνδρειας το 1955 και Σάο Πάολο το 1957. Βραβεύεται με το Βραβείο Ουνέσκο από τη Διεθνή Επιτροπή της 30ής Μπιενάλε Βενετίας το 1960. Περισσότερα για το έργο του εδώ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤA ΕΡΓΑΣΤΗΡΙA εδώ

----------------------------------

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Τα Μουσεία συνεργάζονται και σας προσκαλούν !

Το Μουσείο Βορρέ και το Μουσείο Σπυρόπουλου ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν κοινή δραστηριότητα και νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Τα δύο μουσεία θα συνεργαστούν με σκοπό τον σχεδιασμό δράσεων και εκθέσεων που θα προσεγγίζουν άμεσα και ενεργά τον επισκέπτη και θα φέρνουν το κοινό πιο κοντά στις εικαστικές τέχνες.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, από τις 10:00 π.μ. ανοίγει για το κοινό στην πινακοθήκη του Μουσείου Βορρέ, η πτέρυγα Γιάννη Σπυρόπουλου, που θα είναι αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου ζωγράφου. Αυτή η μόνιμη έκθεση δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει το εύρος και την δυναμική της μακράς δημιουργικής πορείας του πιο συστηματικού και συνεπή εκφραστή της αφαίρεσης στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της έναρξης αυτής της συνεργασίας, τις δύο πρώτες Κυριακές του Νοέμβρη, οργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους!

Εργαστήρια για οικογένειες*

Κυριακή 6 & 13 Νοεμβρίου / 11.30

«Τι είναι τελικά η Αφηρημένη Τέχνη; A Toy Story»

Επιμέλεια εργαστηρίων: Very Young Contemporary Art (VYCA)

Πρόγραμμα Ξεναγήσεων*

Κυριακή 6 Νοεμβρίου / 13:00 - Ξενάγηση από τον κ. Μάνο Στεφανίδη, Καθ. της Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην έκθεση Γιάννη Σπυρόπουλου και στην μόνιμη συλλογή του Μουσείου Βορρέ.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου / 13:00 - Ξενάγηση από τον κ. Γιάννη Παπαιωάννου, Δρ. της Ιστορίας της Τέχνης στην έκθεση Γιάννη Σπυρόπουλου.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση της Αυστριακής εικαστικού Martha Jungwirth, “Martha Jungwirth: Στην Πάρο”, η οποία διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Galerie Krinzinger και της Schenker και τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακή Πρεσβείας, καθώς και τις μόνιμες συλλογές, λαογραφική και σύγχρονης ελληνικής τέχνης του Μουσείου Βορρέ

*Ελεύθερη συμμετοχή στις εκδηλώσεις με την είσοδο στο Μουσείο. Γενική είσοδος: 5€, μειωμένη: 3€, Οικογένειες (μέχρι 4 μέλη): 10€

Μουσείο Βορρέ, Πάροδος Διαδόχου Κωνσταντίνου 1, Παιανία

info@vorresmuseum.gr

www.vorresmuseum.gr,

T: 210 6642520

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square