How to cook a book / ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ
Stavros Niarchos Foundation Cultural Center
2019
SNFCC Members
An Artistic Book Workshop
From Monet's peanut cake, to Duchamp's tartar fillet, to Dali's avocado toast, to Kahlo's hot Mexican drink, Bourgeois' cucumber salad.
Participants will have the opportunity to share a "unique" common meal with others and, on the occasion of their own recipe, create their own spot on the table.
At the end of the workshop, they will enlose the evidence of this shared experience in their Member's folder, and thus create a cookbook of their very own cooking stories.
*Participants should have with them their Members’ Welcome Pack that they received during their registration in the SNFCC Membership Program, as well as their own recipe.
Design-Implementation: Very Young Contemporary Art (VYCA), in collaboration with the artist Maro Michalakakos
Από το κέικ με φιστίκια του Μonet, στο φιλέτο ταρτάρ του Duchamp, στο τοστ αβοκάντο του Dali, στο ζεστό μεξικάνικο ποτό της Κahlo, στη σαλάτα με αγγούρι της Bourgeois.
Οι συμμετέχοντες μοιράζονται ένα "ιδιότυπο" κοινό γεύμα με άλλους και με αφορμή μια δικιά τους συνταγή διαμορφώνουν το δικό τους σημείο στο τραπέζι.
Στο τέλος του εργαστηρίου, κλείνουν το τεκμήριο της κοινής αυτής εμπειρίας στο πακέτο καλωσορίσματος δημιουργώντας ένα cook book με προσωπικές μαγειρικές ιστορίες.
Προϋποθέσεις συμμετοχής: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πακέτο καλωσορίσματος που λαμβάνουν κατά την εγγραφή τους στο Πρόγραμμα Μελών του ΚΠΙΣΝ και μια δική τους συνταγή.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Very Young Contemporary Art (VYCA), σε συνεργασία με την εικαστικό Μάρω Μιχαλακάκου
*The program of the SNFCC was designed, implemented and is provided free of charge,
thanks to a grant by the Stavros Niarchos Foundation